POWRÓT NASZE DOŚWIADCZENIA - WASZE WNIOSKI
Lipiec 2007 - w pijalni zdrojowej w Ciechocinku spróbowałem wodę pn. Krystynka (kubek 0.50zł) - niezbyt mi smakowała muszę przyznać, aczkolwiek zgodnie ze wskazaniami miernika ORP była to woda przeciw-utleniająca (redox 107mV) z odczynem lekko zasadowym (pH 7.59), co bez wątpienia stawia ją w szeregu wód leczniczych, nawet bez względu na składniki mineralne. Ponieważ ekspedientka, która zezwoliła mi napełnić litrową butelkę tą wodą powiedziała aby nie pić tej wody po trzech dniach gdyż może zaszkodzić, postanowiłem sprawdzić pomiar po 3 dniach i jak się okazało odczyn stał się bardziej zasadowy (pH 8.12) a i redox wzrósł do 248 mV - po 14tu dniach redox już wynosił 307mV czyli woda otrzymała porcję aktywnego tlenu (wolnych rodników) i stała się utleniaczem! Woda nie zmieniła jednak koloru jak ostrzegała ekspedientka ale na wszelki wypadek postanowiłem nie próbować jej smaku. Uzdrowisko "na wynos" poleca leczniczą Krystynkę w butelkach. Oczywiście po sprawdzeniu okazało się że jej redox wynosi 338 mV (silny utleniacz) a ma kwaśny odczyn pH 6.34 - jak wiemy kwaśne środowisko to nieprzychylne człowiekowi reakcje gnilne w organizmie i źródło chorób. UWAGA: REDOX JEST WIDOCZNY NA MIERNIKU ORP ! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
ORYGINALNA KRYSTYNKA pH 7.59
|
ORYGINALNA PO 3 DNIACH pH 8.12
|
ORYGINALNA PO 14 DNIACH pH 7.98
|
KRYSTYNKA BUTELKOWANA pH 6.34
|
Technologia Grandera powoduje pozytywne zmiany w strukturze molekularnej wody na poziomie sub-atomowym. Okazuje się że woda "uzdatniona" tą technologią wykazuje dwa razy większe preferencje do wchłaniania aktywnego wodoru i tym samym bardzo szybko zmienia potencjał redox w kierunku anty-oksydacji po włożeniu do niej mineralnego generatora H-01. W tym doświadczeniu prowadzonym w Oświęcimiu końcem czerwca 2007 jako podstawę zastosowalismy wodę z kranu o potencjale 300mV i odczynie pH 7.72 . Okazuje się jednak, że sama technologia Grandera niejako "psuje wodę" gdyż redox zwiększa wartość do 376mV zwiększając znacznie jej kwasowość. Natomiast technologia Grandera wraz z mineralizacją daje wspaniałe rezultaty obniżając potencjał redox do 208mV i zwiększając jej zasadowość do pH 10.50 . Po 60 minutach ta sama woda z generatorem H-01 uzyskuje redox ujemny - rewelacja!
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
woda z kranu pH 7.72
|
po techn.Grandera, pH 6.51
|
techn.Grandera +mineralizacja, pH 10.5
|
po 60 min z generatorem.H-01, pH 10.62
|
![]() |
![]() |
![]() |
Wieloowocowy (porzeczka, jabłko, wiśnia) sok domowej roboty o potencjale redox +343mV zmieszany został pół na pół z wodą o potencjale redox -175mV i pH 8.48 w wyniku czego jego potencjał redox obniżył się do +136mV. Sok uzyskał właściwości anty-utleniajace! Następnie do oryginalnego soku włożyłem koreański generator Muvoda-globe i po dwóch godzinach uzyskałem rewelacyjny, ujemny potencjał redox -308mV! Sok uzyskał bardzo łagodny, delikatny smak co jednogłośnie stwierdzili wszyscy domownicy przy ulicy Konopnickiej 72 w Leżajsku w dniu 18 lipca 2007r. Oznacza to, że generatory mogą być stosowane nie tylko do wody!!! |
sok domowej roboty pH 3.29
|
pół na pół z wodą -175mV, pH 3.60
|
po 2 godz. z gener.Muvoda, pH 3.53
|
doświadczenia trwają - wyniki wkrótce!