![]() |
Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie jako smakuje aż się zepsuje- J. Kochanowski
|
The cell is immortal. It is merely the fluid (water) in which it floats degenerates. Renew this fluid at intervals, give the cells what they require for nutrition and, as far as we know, the pulsation of life may go on forever." dr Alexis Carell - Nobel Prize awarded |
Dr Hidemitsu Hayashi oraz dr Muneori Kawamura prowadzili badania kliniczne (szpitalne) w Japonii w latach 1985-2000 używając wody z aktywnym wodorem z ujemnym potencjałem redox z generatora H-01, na podstawie czego Ministerstwo Zdrowia Japonii wydało certyfikat medyczny, stwierdzając autorytatywnie pozytywne działanie tej wody w przypadkach chorób ukladu trawienia oraz chronicznej biegunki. Dr Gracele Capms Salaberry w szpitalu w Montevideo stosowała wodę z aktywnym wodorem ze źródła w Tlacote - Meksyk z 3,673 pacjentami wykazując 88-100% poprawę w przypadkach: HIV, alergie, choroby skórne, niewydolność układu oddechowego, choroby układu trawienia, uszkodzenia neurologiczne, artretyczno-reumatyczne, cukrzyca. W Schalemberg - Niemcy sprawdzono klinicznie 411 pacjentów ze schorzeniami cukrzycowymi, wykazując 45% poprawę przy stosowaniu wody ze słynnego Nordenau. Doświadczenia i opinie niektórych osób stosujących wodę z aktywnym wodorem wytwarzaną przez generator H-01 notowane są również przez Life Improvement Institute (patrz: atesty-opinie). Jednak najważniejszym i najbardziej przekonywującym dowodem na uzdrawiające działanie Wody Życia, może być osobiste doświadczenie każdego z was - zapraszamy więc do użytkowania generatora H-01 i nadsyłania do nas swoich opinii. Najciekawsze postaramy się zamieścić w prasie lub przygotowywanej książce. |
Atakujące nas zewsząd wolne rodniki (free radicals) są unieszkodliwiane przez znajdujący się w Wodzie Życia aktywny wodór - jeśli jednak któryś z nich dostanie się w jakiś sposób do organizmu, natychmiast uszkadza błonę komórkową (Damaged Cell Tissue). W miarę rozwoju nauki i technologii dowiadujemy się o wielu nowych faktach, które są pomocne w podejmowaniu naszych decyzji w trosce o nasze życie zdrowie i urodę. Jako że wiedzy nigdy za dużo - czytaj DODATKOWO LINKI : MITY ŻYWIENIOWE - OSZUSTWO W SPRAWIE CUKRZYCY - MITY WEGETERIANIZMU - TŁUSZCZE i OLEJE - NIEPOROZUMIENIE - NIEBEZPIECZNE ZAKWASZENIE ORGANIZMU Stosujemy więc dietę śródziemnomorską, ćwiczymy Yogę, Qi Quong; zaopatrujemy się w najlepsze zestawy minerałów i witamin, roślinny błonnik. Na naszych stołach goszczą odpowiednie warzywa i owoce, ziarna zbóż. W zestawach są czasami takie suplementy jak Jao Gu Lan, Lycium, woda mineralna sprowadzana z Nowej Zelandii....... Ciągle jednak jeszcze nie mamy pełnej informacji nie tylko o funkcjonowaniu naszego organizmu i reakcji na to co jemy, ale szczególnie na procesy w nim zachodzące w przypadku stosowania różnorodnych suplementów, odżywek, mikstur ziołowych, kombinacji różnorodnych form pożywienia. W większości opieramy się na wynikach przeprowadzonych w tym zakresie testów i badań i to z reguły nie na ludziach tylko zwierzętach ! (biedne myszki). Ogromna większość ludzi do chwili obecnej nic nie słyszała o wolnych rodnikach a cóż dopiero mówić o aktywnym wodorze! W przypadku prac dr Hayashi, prof Shirahaty, wyjaśniono co takiego niezwykłego znajduje się w cudownych wodach ze źródeł w Tlacote, Nordenau ,Lourdes, Nadana, itp. Nie doprowadziło to do odkrycia nowego leku, ale dało początek nowej wiedzy i nowej technologii, którą teraz możemy mieć na swój użytek w domu. Chodzi oczywiście o praktyczne zastosowanie aktywnego wodoru. Dzieki temu powstał generator H-01 który jest do dyspozycji każdego człowieka myślącego o zdrowszym i dłuższym życiu! Jako że niestety niewielu ma takie pozytywne myśli, ten rewolucyjny wynalazek jeszcze długo będzie się prosił o praktyczne zastosowanie w profilaktyce chorób i spowalnianiu procesów starzenia i degeneracji komórek. No cóż, jest wiele lekarstw i specyfików zdrowotnych które nigdy nie trafią "pod strzechy" tylko dlatego że naprawdę działają ! UWAGA! Wodę, jako taką - zwłaszcza butelkowane wody mineralne reklamuje się bardzo agresywnie - nikt jednak nie wspomina o tym, że każda z nich jest utleniaczem który pomagając nam przeżyć, jednocześnie nas utlenia - czyli niszczy! poniżej cytuję jeden z przykładów takiej reklamy: >>> Woda jest głównym składnikiem ciała i podstawowym składnikiem pożywienia, dlatego zasoby wodne organizmu powinny być stale uzupełniane. Odpowiednie nawodnienie ma bardzo duże znaczenie dla zdrowia i urody. Korzystnie wpływa na cerę oraz hamuje proces starzenia się organizmu. Ma bogaty skład pierwiastków chemicznych, które posiadają wyjątkowe właściwości smakowe i odżywczo – zdrowotne. Poprawia przemianę materii i funkcjonowanie narządów wewnętrznych, odmładza komórki naszego organizmu dając im nową, życiową energię. xxxxxx praktycznie zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na fluor, który zapobiega próchnicy zębów, wzmacnia kości oraz jest wykorzystywany w profilaktyce i leczeniu osteoporozy ..<< koniec cytatu Powstaje tylko mały szkopuł, wody mineralne do tej pory były oceniane tylko ze względu na walory smakowe, zestaw mineralów i jej pochodzenie. Z braku wiedzy i technologii do pokazanie tego, nikt nie zwracał uwagi na coś takiego jak potencjał REDOX (ORP) oczywiście w wodzie do picia . Właściciele akwariów już coś na ten temat wiedzieli bo rybki źle znosiły niektóre zakresy redox a w innych rozwijały sie całkiem dobrze. W badaniach Instytutu Wody kraju kwitnącejwiśni okazało się , że wspólnym mianownikiem dla wszystkich cudownych miejsc z wodami uzdrawiającymi jest aktywny wodór, który ma zdolność redukować wolne rodniki O2¯ i OH¯ ! To właśnie aktywny wodór doprowadza do tego, że z tych dwóch toksycznych nanocząsteczek O2¯ i OH¯ powstaje znany nam dobrze związek H2O = woda,która jest neutralna dla komórek . Jeżeli ktoś miał czas i poczytał o wolnych rodnikach to wie, jak paskudne są to nanocząsteczki potrafiące uszkodzić nie tylko błony komórkowe ale i DNA, białka.... Taki LDL- substancja obojętna dla organizmu spokojnie krążąca w wewnątrz tętnic po oksydacji przez wolne rodniki z łagodnego baranka przekształca się w szablozębnego wilka, który nagle uszkadza nabłonek tętnic i doprowadza do całej kaskady następstw, kończącej się po latach zawałem serca, udarem mózgowym, miażdzycą zarostową kończyn dolnych niekiedy z amputacją kończyn itd. ....a my sobie tak codziennie po literku, po 2 litry płynów wlewamy do wnętrza, nie zważając na to że niosa one rzesze wolnych rodników! Jeśli ktoś powie że to bzdura to zapytam czemu kazdy się sypie, rdzewieje, jełczeje od wewnątrz...?. Wolne rodniki O2¯ i OH¯ dwa najważniejsze i najczęściej pojawiające się w każdej komórce organizmu podczas produkcji energii w mitochondriach ale i poza mitochochondriami w trakcie podstawowego metabolizmu komórkowego. Pojawianie się wolnych rodników jest wpisane w technologie "oddychania tlenowego" około 2-5% puli tlenowej ulega tym niekorzystnym przemianom i mówimy o (free radicals) endogennych wolnych rodnikach. Ale wolne rodniki otrzymujemy również ze środowiska zewnętrzego wskutek jego zanieczyszczenia jak i utleniania produktów które spożywamy jako: - zupy, ciasta, przyprawy, sosy w proszku, wędliny, wyroby cukiernicze - odżywki dla sportowców, kulturystów, dla dzieci - suplementy witaminowo mineralne pomijam tu konserwanty, przeładowanie polepszaczmi weglowodanami i tłuszczami !!! Wszystkie te produkty poddane zostają w toku różnych procesow technologicznych z dostępem tlenu i innych czyników fizycznych jak rozdrabnianie, temperatura im wiecej tych czynników wymienimy to tym gorzej dla produktu. Natomiast wszystkie powyżej wymienione produkty mają wspólną cechę "są przeładowane wolnymi rodnikami " - tym wiecej wolnych rodników im więcej użytych procedur i tym jeszcze więcej im dłużej te (procedury obróbka) trwają. Tlen utlenia !!! to proste jak słońce. Eksperyment I - weź szklankę wody włóż do niej gwóźdż, co wyjmiesz po kilku tygodniach, miesiącach - ten sam błyszczący metal czy kruszącą się brązowawą kruchą masę. Eksperyment II - połóżcie kostkę prawdziwego masła zrobionego ze śmietanki (robi sie to w drewnianym pojemniku tłukąc w środku śmietanę zebraną z mleka) bez utwardzaczy polepszaczy, takie wiejskie masełko od babci ; połóżcie na słoncu i poczekajcie kilka dni - po prostu "zjełczeje" będzie niesamowicie śmierdzieć. Ten smród to nic innego jak utlenienie przez tlen i wolne rodniki tlenowe tego tłuszczu, podobny proces z daleko większymi konsekwencjami zachodzi też wewnątrz naszych organizmów pod postacią miażdzycy. Podobnie silny smród jest od osób z markością wątroby - a jak śmierdzą ich stolce! Po prostu wątroba jest uszkodzona i kto ma dezaktywować "pachnącą" fontanne związków w jelicie grubym pełnego skatoli indoli amoniaku, fenolu... tak nawiasem to jest (jeligo grube) endogenne źródło wolnych rodników! Tu mała dygresja o jakości tłuszczy typu masło , margaryna - czemu to one nie jełczejają w takim tempie jak naturalne masło, są świeże całymi miesiącami, kiedy naturalne masło jest już popsute całkowicie w temp. pokojowej po 3-5 dniach. Co zrobiono z tymi nowoczesnymi margarynami, że zachowują sie raczej jak smar łożyskowy? Proszę sobie dać odpowiedź na pytanie dlaczego w kraju takim jak USA, gdzie podstawą żywienia tłuszczami są nowoczesne margaryny, oleje słonecznikowe, sojowe kukurydziane, itd. narasta epidemia cukrzycy, otyłości, zawałów, dlaczego ta teoria zdrowego żywienia, nie zgadza się z praktyką codzienności w postaci "nawałnicy" chorób. Po czyjej stronie jest zysk? Konsumenta czy producenta? Dlaczego mimo złych wyników badań w EU przez Instytut we Włoszech, aspartamu nie wycofano i używa się go jako dodatku do żywności, napojów słodyczy? No cóż znowu stoją za tym wielkie pieniądze; a zdrowy ludzik leków nie kupi a chory musi i na takim ludziku można dwa razy zarobić! Organizmy aerobowe potrafią sobie radzić z wolnymi rodnikami (w trakcie metabolizmu z udziałem tlenu) jakie powstają w organizmie ale nie z całą ich pulą, wielkość tej negatywnej puli to 2%-5% o skali problemu świadczy ilość uszkodzeń materiału DNA jaka zachodzi w jednej komórce w ciągu 1 godziny 10 000 takich zdarzeń (uszkodzeń). Gdyby wewnętrzne systemy antyoksydacyjne SOD, Katalaza, GSH radziły sobie z tym w 100% to nie byłoby ludzi starych i chorych no może poza wypadkami i wrodzonymi defektami genetycznymi, wojnami. Teraz po tych wywodach każdy może sobie zdać jasno sprawę z tego, że każda nowa porcja wolnych rodników to dodatkowe obciążenie i tak przeładowanego systemu antyoksydacyjnego organizmu. Człowiek składa się w około 70%wody, musi wypić codziennie od 1,5-2 litrów wody (czystej). W trakcie upałów i pracy w wyższej temperaturze te ilości wzrastają do 5-8 litrów . Teraz proszę pomysleć ile wolnych rodników wlewamy w siebie każdego dnia wraz z wodą mineralną, kawą, herbatą, napojami gazowanymi, sokiem, kompotem, drinkami, zupami; żadne z wymienionych nie zostało przygotowane na wodzie zawierającej aktywny wodór. Napewno w 100% była to woda zoksydowana (utleniona) w której aż gęsto od wolnych rodników; poniższa tabela daje tego przykład: Zobacz Tabelę potencjałów redox, wód, napojów,mleka; przyjęto średnie wartości lub wpisano wyniki kilku pomiarów, lub podano zakres wartości. Pomiary wykonano przenośnym miernikiem Hanna ORP/pH/T meter HI98121 link do miernika na stronie H-01 UWAGI
Jeżeli uważnie przeczytasz stronę REDOX to będziesz rozumieć dlaczego potencjał +250mV jest niekorzystny dla twojego zdrowia,pomyślności i urody. Z drugiej strony zaczniesz rozumieć, że potencjał -100mW jest dobry ale -200mV jest jeszcze lepszy. Jak będziesz chorować to potencjał -300do czy nawet -400mV bedzie dla ciebie jak garnitur szyty na miarę. Potencjał -300mV do -400mV jest dobry nie tylko na choroby ale też do podreperowania cery, stosując wodę z takim potencjałem na twarz możesz spodziewać się ustąpienia zmian zapalnych, uczuleniowych skóry, wygładzenia zmarszczek ; można zastosować wcieranie wody w twarz czy okłady. Jeśli do tego zmieszasz odrobinę twojego ulubionego żelu, kremu to jego działanie bedzie 5-10 razy lepsze (turbo doładowanie jakości kosmetyku)
WOLNE RODNIKI - WYPADANIE WŁOSÓW Nadmiar wolnych rodników tlenowych dziala destrukcyjnie na komórki mieszka wlosowego powodujac uszkodzenie bialek blony komórkowej, wewnatrzkomórkowych bialek strukturalnych i enzymatycznych, oraz DNA. Tlen w postaci wolnorodnikowej reaguje z bialkami enzymatycznymi zmieniajac ich przestrzenna strukture, zmniejszajac ich aktywnosc lub calkowicie dezaktywujac. Reakcja tlenu aktywnego z bialkami strukturalnymi prowadzi do dyslokacji organelii, uszkodzenia membran co przyspiesza proces starzenia sie komórki. W zaleznosci od nasilenia procesów destrukcyjnych, wywolanych przez reaktywny tlen, nastepuje obnizenie aktywnosci, a nastepnie obumieranie komórek. Jezeli zbyt wiele komórek w mieszku wlosowym zaniknie, to traci on calkowicie zdolnosc tworzenia wlosów. Dlatego warto stosowac srodki przeciwdzialajace zniszczeniom spowodowanym przez wysoki poziom aktywnego tlenu w komórce. Takim sposobem jest oczywiście regularne spożywanie wody posiadajacej właściwości eliminacji wolnych rodników tlenowych, taka wodą jest naturalnie Woda Życia wytwarzana przez mineralny generator H-01 !
|
strona jest sukcesywnie uzupełniana o nowe treści związane ze zdrowiem